1. Laravel
1 maart 2021

Laravel

Bij Lundo ontwikkelen we software met gebruik van Laravel. Het is een populair web framework waar tegenwoordig veel programmeurs gebruik van maken. Maar wat is Laravel nou precies? En wat kun je ermee?

Wat is Laravel?

Laravel is een opensource PHP framework. Laravel is om de programmeertaal PHP heen geschreven en maakt het schrijven van PHP code gemakkelijker voor ontwikkelaars.

Laravel zorgt er dus voor dat het programmeren makkelijker, overzichtelijker en sneller gaat. Een framework geeft programmeurs namelijk de mogelijkheid om onderdelen die vaak terugkomen in een applicatie eenvoudig op te zetten.

Hoe is Laravel opgebouwd?

Laravel is gebaseerd op de MVC-structuur en kan data makkelijker uitlezen. Hieronder zullen we meer ingaan op deze onderwerpen.

MVC-structuur

Deze afkorting staat voor Model, View en Controller. De MVC-structuur scheidt de data (model) de data van de logica (controller) en voorkant (view) van de applicatie.

De controllers vormen de basis van de applicatie. Binnen de controllers krijgt elke actie die uitgevoerd kan worden een eigen functie. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen en aanpassen van klanten of het openen van een pagina. Wanneer er een actie wordt uitgevoerd, wordt de betreffende functie en controller aangesproken. In deze controller wordt de data (model) dan opgehaald, verwerkt en vervolgens in de view getoond aan de gebruiker.

Data uitlezen

Laravel beschikt over een Object Relational Mapping (ORM). Met een ORM kan data makkelijker worden uitgelezen uit de database. Dit gaat met behulp van de Models uit de MVC-structuur. Je kunt in Laravel een Model aanroepen en daarmee specifieke informatie ophalen. Op deze manier blijft de code overzichtelijk.

Waarom werken met Laravel?

• De code waarmee het Laravel framework is opgebouwd is simpel en goed leesbaar. Dit zorgt ervoor dat Laravel-applicaties vaak stabiel en betrouwbaar zijn. Bovendien kun je dergelijke applicaties een stuk beter onderhouden en uitbreiden.
  • Het ontwikkelen en onderhouden van software gaat met Laravel een stuk sneller. Doordat je gebruik kunt maken van ingebouwde functies kost het schrijven van code veel minder tijd.

Software laten ontwikkelen?

Lundo is gespecialiseerd in het werken met Laravel. We hebben al diverse softwareapplicaties ontwikkeld met behulp van Laravel. Wil jij aan de slag met maatwerksoftware in de cloud? En wil je graag sparren over jouw concept, ideeën en wensen? Ons team van developers denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Lees meer over Lundo  Neem contact op