25 oktober 2021

Cloudbased software

Wat is cloudbased software?

Cloudbased software is software die wordt aangeboden via het internet. Deze software is altijd en overal toegankelijk, mits je een internetverbinding hebt. Een groot voordeel van de cloud is dat je als bedrijf geen grote investeringen hoeft te doen in hardware of IT-medewerkers. Een abonnement op een clouddienst is vaak voldoende.

Software-as-a-Service

Software-as-a-Service (SaaS) is een bekend model van cloudbased software. Hierbij worden softwaretoepassingen aangeboden als dienst via het internet. Voorbeelden hiervan zijn CRM, e-mail, boekhouding, videobellen en het online opslaan van bestanden. De toepassingen worden door cloudproviders of softwareleveranciers beheerd. Je kunt hiervan gebruikmaken door het afnemen van een abonnement. Vanaf elk device en elke locatie met een internetverbinding heb je vervolgens toegang tot de cloudbased software.

Lees meer over SaaS  Lees meer over cloud service

Laptop waarop je software-as-a-service kan gebruiken

Voordelen cloudbased software

Cloudbased software kent veel voordelen. Hieronder noemen we er een aantal.

Prijs

Wanneer je wilt overstappen op andere software, is cloudbased software een stuk voordeliger. Dit komt omdat je hierbij niet hoeft te investeren in zware computers, een eigen server of IT-medewerkers. Daarentegen betaal je een maandelijks abonnement, wat vaak wordt gebaseerd op je verbruik.

Onderhoud

Een ander voordeel van cloudbased software is dat je zelf niet verantwoordelijk bent voor het onderhoud en updates. Dit wordt namelijk verzorgd door de leverancier.

Veiligheid

Werken in de cloud is erg veilig. De bedrijfsgegevens die er op een cloudserver worden gezet, worden automatisch in een beveiligde datacenter geplaatst. Deze datacenters worden dagelijks beheerd door getrainde IT-professionals. De gegevens worden dus optimaal beschermd tegen virussen en hackers.

Flexibiliteit

Cloudbased software is altijd en overal toegankelijk, doordat het online wordt aangeboden. Je kunt dus aan het werk vanaf elke locatie en elk device. Daarnaast ben je flexibel in de capaciteit van de software en kun je deze naar wens uitbreiden of verminderen.

Nadelen cloudbased software

Tijdsinvestering

De migratie naar de cloud kost tijd. Het wennen aan cloudbased software kan ook wat tijd in beslag nemen. Het kost namelijk altijd tijd om te wennen aan iets dat nieuw is.

Afhankelijkheid

Werken met cloudbased software betekent dat je de software afneemt bij een cloudprovider of softwareleverancier. Dit houdt dus ook in dat je afhankelijker bent van deze aanbieder en dat wisselen van leverancier niet gaat zonder wat moeite en/of kosten.

Lundo-medewerker die werkt aan cloudsoftware

Kiezen voor cloudbased software

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van cloudbased software voor jouw bedrijf? Wij kijken graag met je mee naar wat er mogelijk is om jouw bedrijfsprocessen te automatiseren in cloudbased software. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Neem contact op

Cookies?

Bij het gebruiken van deze website kan Lundo informatie verzamelen door middel van cookies. Deze informatie kan over jou gaan, jouw voorkeuren of jouw gebruikte device. Geef jouw voorkeur voor cookies aan.