11 januari 2023

Wat is Laravel?

Bij Lundo ontwikkelen we software met gebruik van Laravel. Het is een populair web framework waar tegenwoordig veel programmeurs gebruik van maken. Maar wat is Laravel nou precies? En wat kun je ermee?

In dit Laravel artikel lees je over:

• Wat is Laravel?
  • Wat kan je met Laravel?
  • Hoe is Laravel opgebouwd?
  • Waarom werken met Laravel frameworks?
  • Wat is een Laravel developer?
  • Wat is Laracast?
  • Software ontwikkelen met Laravel

Wat is Laravel?

Laravel is een opensource PHP framework. Laravel is om de programmeertaal PHP heen geschreven en maakt het schrijven van PHP code gemakkelijker voor ontwikkelaars.

Laravel zorgt er dus voor dat het programmeren makkelijker, overzichtelijker en sneller gaat. Het framework geeft programmeurs namelijk de mogelijkheid om onderdelen die vaak terugkomen in een applicatie eenvoudig op te zetten.

Programmeurs die werken met Laravel framework

Wat is een PHP framework?

Een PHP framework is een platform waar je webapplicaties kunt bouwen met de scripttaal PHP. Voorbeelden van PHP frameworks zijn: Laravel, Symfony, Codelgniter, Zend Framework en Yii.

Wat kan je met Laravel?

Laravel zorgt ervoor dat ontwikkelaars eenvoudiger PHP code kunnen schrijven. Hieronder lees je meer over de opbouw van Laravel en hoe bepaalde stukken code eenvoudiger worden gemaakt.

Hoe is het Laravel framework opgebouwd?

Laravel is gebaseerd op de MVC-structuur en kan data makkelijker uitlezen. Hieronder zullen we meer ingaan op deze onderwerpen.

MVC-structuur

Deze afkorting staat voor Model, View en Controller. De MVC-structuur scheidt de data (model) de data van de logica (controller) en voorkant (view) van de applicatie.

De controllers vormen de basis van de applicatie. Binnen de controllers krijgt elke actie die uitgevoerd kan worden een eigen functie. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen en aanpassen van klanten of het openen van een pagina. Wanneer er een actie wordt uitgevoerd, wordt de betreffende functie en controller aangesproken. In deze controller wordt de data (model) dan opgehaald, verwerkt en vervolgens in de view getoond aan de gebruiker.

Data uitlezen

Laravel beschikt over een Object Relational Mapping (ORM). Met een ORM kan data makkelijker worden uitgelezen uit de database. Dit gaat met behulp van de Models uit de MVC-structuur. Je kunt in Laravel een Model aanroepen en daarmee specifieke informatie ophalen. Op deze manier blijft de code overzichtelijk.

Laptop om Laravel te kunnen gebruiken

Waarom werken met Laravel frameworks?

Laravel is het meest gebruikte PHP framework op GitHub en wordt steeds populairder. Dat is niet zomaar. Dit zijn de belangrijkste voordelen van Laravel:

• De code waarmee het Laravel framework is opgebouwd is simpel en goed leesbaar. Dit zorgt ervoor dat Laravel-applicaties vaak stabiel en betrouwbaar zijn. Bovendien kun je dergelijke applicaties een stuk beter onderhouden en uitbreiden.
  • Het ontwikkelen en onderhouden van software gaat met Laravel een stuk sneller. Doordat je gebruik kunt maken van ingebouwde functies kost het schrijven van code veel minder tijd.

Wat is een Laravel ontwikkelaar?

Een Laravel ontwikkelaar of Laravel developer is een programmeur die code schrijft met behulp van het Laravel framework. Deze developers schrijven met programmeertaal PHP. Laravel ontwikkelaars gebruiken dus Laravel voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld applicaties.

Wat is Laracast?

Laracasts zijn video's waarin uitleg wordt gegeven over Laravel. Het is een educatieve bron, speciaal voor ontwikkelaars die werken met PHP en JavaScript. De video's worden screencasts genoemd en gaan over verschillende onderwerpen, zoals:

• Frameworks
  • Languages
  • Technieken
  • Testen
  • Tools

Software laten ontwikkelen?

Lundo is gespecialiseerd in het werken met Laravel. We hebben al diverse softwareapplicaties ontwikkeld met behulp van Laravel. Wil jij aan de slag met maatwerksoftware in de cloud? En wil je graag sparren over jouw concept, ideeën en wensen? Ons team van developers denkt graag met je mee over de mogelijkheden.

Neem contact op  Lees meer over Lundo

Cookies?

Bij het gebruiken van deze website kan Lundo informatie verzamelen door middel van cookies. Deze informatie kan over jou gaan, jouw voorkeuren of jouw gebruikte device. Geef jouw voorkeur voor cookies aan.