SaaS platform

Wat is een SaaS platform?

Met een SaaS platform wordt verwezen naar een digitale omgeving waarin Software-as-a-Service wordt aangeboden. Dit is een softwaretoepassing die als dienst wordt aangeboden via de cloud, oftewel het internet. Gebruikers kunnen deze toepassing gebruiken tegen een vergoeding. Vaak wordt er gewerkt met abonnementen, waarbij de kosten zijn gebaseerd op het aantal gebruikers of het aantal functionaliteiten.

 

Neem contact op  Lees meer over Lundo

 

Voorbeeld van een SaaS platform

Waarom kiezen voor een SaaS platform?

De cloud is inmiddels erg populair onder bedrijven en particulieren. Een van de redenen hiervoor is dat je de programma’s in de cloud vanaf elke locatie en elk apparaat kunt gebruiken. Programma’s en gegevens worden opgeslagen op een externe cloudserver. Door in te loggen op je eigen account heb je toegang tot deze data. Het is dus wel belangrijk dat je een internetverbinding hebt. 

 

Een ander voordeel is dat je met een SaaS platform kosten bespaart. Je hoeft als bedrijf namelijk geen eigen servers te hebben en hoeft niet zelf de software te ontwikkelen en te onderhouden. De softwareleverancier verzorgt de nodige updates, waardoor de software altijd up-to-date is. Hier hoef je als bedrijf verder niks voor te doen.

 

Bedrijven kiezen ook voor een SaaS platform vanwege de schaalbaarheid. De toegang tot het platform wordt doorgaans geregeld met een maandabonnement voor een bepaald aantal licenties. Als bedrijf neem je dus alleen af wat je daadwerkelijk nodig hebt. Je kunt het aantal licenties en de functionaliteiten vaak afstemmen op wat er voor jouw bedrijf nodig is. 

 

Lundo medewerker die via laptop toegang heeft tot SaaS platform

Voorbeelden van SaaS platformen

Er zijn ontzettend veel softwaretoepassingen die via de cloud kunnen worden aangeboden. Dit zijn de meest voorkomende:

  • E-mail
  • CRM
  • Online opslag van bestanden
  • Videobellen

 

Lundo developer die SaaS platformen ontwikkelt

SaaS platform voor jouw bedrijf

Ben je op zoek naar een softwareoplossing voor jouw onderneming? Bij Lundo ontwikkelen we diverse SaaS platformen, maar staan wij ook open voor maatwerkoplossingen. Wil jij eens sparren over jouw idee of weten wat wij jouw bedrijf kunnen bieden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

Neem contact op