Online software

Online software betekenis

Online software verwijst naar een applicatie of informatiesysteem dat digitaal wordt aangeboden. Digitaal betekent via internet, of beter gezegd, via de cloud. Online software ondersteunt vaak interne bedrijfsprocessen, bijvoorbeeld de administratie van voorraden, verkoop, uren en salarissen. 

 

Neem contact op  Lees meer over Lundo

Online software voor bedrijven

Bedrijven maken vrijwel altijd gebruik van bedrijfssoftware. Dit zijn digitale systemen die door meerdere gebruikers gebruikt kunnen worden. Met bedrijfssoftware worden dagelijkse activiteiten van bedrijven gedigitaliseerd, geoptimaliseerd en geautomatiseerd. Op die manier kunnen bedrijven efficiƫnter werken, zijn zij minder tijd en kosten kwijt en is er minder kans op fouten. Veel online software oplossingen hebben betrekking op administratieve werkzaamheden. Een aantal voorbeelden van bedrijfssoftware:

 

  • Customer Relationship Management (CRM)
  • Enterprise resource planning (ERP)
  • Personeelsinformatiesysteem
  • Digitaal archiefsysteem
  • Praktijkmanagementsysteem (voor zorginstellingen)

 

Laptop met online software

Soorten online software

Met online software kunnen administratieve en managementzaken worden versimpeld en geautomatiseerd. 

Software op maat

Je kunt een softwarebedrijf inhuren om een dergelijk systeem te laten ontwikkelen. Vaak kiezen bedrijven voor software op maat. Hierbij wordt een platform of systeem ontwikkeld dat precies voldoet aan de behoeften van het bedrijf. De functionaliteiten zullen naar wens worden gebouwd. De kosten voor software op maat kunnen hoog uitvallen, aangezien de software speciaal naar wens wordt ontwikkeld. 

Software-as-a-Service

Een tegenhanger van software op maat is Software-as-a-Service (SaaS). Dit is cloudbased software dat als pakket wordt aangeboden. Bedrijven kunnen een abonnement afnemen, waarbij ze betalen voor hun gebruik. Deze software is al ontwikkeld, maar kan wel degelijk voldoen aan de wensen van bedrijven. SaaS kent veel voordelen, waaronder de volgende:

 

  • Je betaalt geen kosten voor investering en implementatie;
  • Je kunt gemakkelijk op- en afschalen, doordat je betaalt op basis van gebruik en aantal licenties; en
  • De softwareleverancier verzorgt de updates en back-ups.

 

Klik hier voor meer informatie over SaaS

 

Lundo-developer die online software ontwikkelt

Online software oplossing

Ben jij op zoek naar een softwareoplossing voor jouw onderneming? Bij Lundo ontwikkelen we diverse Software-as-a-Service, maar staan wij ook open voor maatwerk oplossingen. Wil jij eens sparren over jouw idee of weten wat wij jouw bedrijf via online software kunnen bieden? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Neem contact op